In het kort

Taal: Nederlands
Pagina's: 192
Publicatiedatum: 15 april 2014

Samenvatting

Het ultieme handboek over warm & koud roken!

In 'Over rook' kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout (onder meer in de vorm van mot of snippers) laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Naast deze gedegen smokescience leer je in 'Over rook' ook hoe je bijvoorbeeld zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp.
De recepten zijn veelzijdig; van klassiekers als gerookt ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs en zelfs bijzondere gerechten als gerookte olijfolie en dranken. In 'Over rook' staan ook experimente rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.

'Dit prachtige, maar vooral tot in de puntjes geperfectioneerde, werkboek voor de waarlijk tevreden roker heb je dringend nodig.' - Felix Wilbrink, de Telegraaf

'Eindelijk is het er, en al mijn verwachtingen zijn bewaarheid. "Over rook" is degelijk en uitputtend, overzichtelijk en inspirerend. Het worden mooie dagen, in de rook.' - Jeroen Thijssen, Trouw

'Een ding weten we zeker: voor "Over rook" heeft Meneer Wateetons alles weer tot in de absurde uitgezocht en getest. Hilarisch beschreven, zoals alleen Meneer dat kan.' - Elle Eten

'"Over rook" is voor roken, wat "Over worst" was voor worsten.' - Menno Steketee, NRC.Next

In het kort

Het ultieme handboek over warm & koud roken! In 'Over rook' kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als...

Specificaties

Auteur
Meneer Wateetons
Uitgever
Good Cook B.V.
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
192
Ondertitel
het handboek voor warm en koud roken
Formaat
Hardcover
Publicatiedatum
15 april 2014
ISBN
9789461430977

Wij helpen je graag!

Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Misschien vind je deze boeken ook leuk...

Leuk om te lezen naast "Over rook"

Foodies

Foodies

€ 21,99