In het kort

Taal: Nederlands
Pagina's: 96
Publicatiedatum: 16 oktober 2023

Samenvatting

Nederland geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel! Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen uit de Oost. De 18e-eeuwse keukenmeiden wisten zowel hoe ze een smakelijke dagelijkse maaltijd als een luxe diner op tafel moesten zetten. En eind 19e eeuw spanden leraressen van de nieuw opgerichte kookscholen zich in om ook de armere stads- en plattelands-bewoners aan een smakelijke en vooral gezonde maaltijd te helpen. Kookboek van de Lage Landen geeft aan de hand van originele en maakbare recepten een inkijkje in de rijke en boeiende eethistorie van Nederland.

In het kort

Nederland geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel! Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen uit de Oost. De 18e-eeuwse keuke...

Specificaties

Auteur
Karen Groeneveld
Uitgever
NBC - Het Zwarte Schaap
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
96
Ondertitel
Recepten uit vijfhonderd jaar culinaire geschiedenis
Formaat
Hardcover
Publicatiedatum
16 oktober 2023
ISBN
9789492821225

Wij helpen je graag!

Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Misschien vind je deze boeken ook leuk...

Leuk om te lezen naast "Kookboek van de Lage Landen"