In het kort

Auteur: Sami Tamimi
Taal: Nederlands
Pagina's: 320
Publicatiedatum: 19 juni 2025

Samenvatting

Sami Tamimi is geboren en getogen  in Jeruzalem, waar eten al vanaf zijn jeugd een centrale rol speelde. Zijn culinaire reis begon als commis-chef in een hotel in Jeruzalem, waarna hij zich opwerkte tot chef-kok van Lilith, een van de beste restaurants in Tel Aviv in de jaren '90.

In 1997 verhuisde Sami naar Londen, waar hij als chef-kok werkte bij Baker & Spice. Daar introduceerde hij een traiteursectie met een uitgebreide Midden-Oosterse en Mediterrane selectie. In 2002 sloeg hij de handen ineen met Noam Bar en Yotam Ottolenghivoor de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill. Het concept dat Sami en Yotam ontwikkelden – met kenmerkende hartige gerechten en gebak – werd vanaf de eerste dag een groot succes en groeide uit tot meerdere restaurants en een cateringservice in het hart van Londen.


Naast zijn werk als creatief brein bij Ottolenghi en mentor voor jonge chefs, schreef Sami samen met Yotam Ottolenghi de bestsellers Ottolenghi: Het Kookboek en Jerusalem: Het Kookboek. Zijn derde boek, Falastin, co-auteur Tara Wigley, won in 2021 de prestigieuze Fortnum & Mason Cookery Book of the Year Award.


In het kort

Sami Tamimi is geboren en getogen  in Jeruzalem, waar eten al vanaf zijn jeugd een centrale rol speelde. Zijn culinaire reis begon als commis-chef in een hotel in Jeruzalem, waarna hij zich opwer...

Specificaties

Auteur
Sami Tamimi
Uitgever
Park Uitgevers
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
320
Ondertitel
Een ode aan groente uit mijn Palestijnse keuken
Formaat
Hardcover
Publicatiedatum
19 juni 2025
ISBN
9789464043785

Wij helpen je graag!

Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Misschien vind je deze boeken ook leuk...

Leuk om te lezen naast "Boustany"

Het Zuid-Afrikaanse kookboek

Het Zuid-Afrikaanse kookboek

€ 15,00