Laden...
In het kort
Samenvatting
Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel!
Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten is een verrassende kookatlas die ons smakenpalet vanuit een historisch perspectief bekijkt. Het boek brengt geschiedenis op je bord in zes smakelijke gangen: zoet, zuur, zout, bitter, hartig en kruidig. Daarvoor haalt Van Wittenberghe de mosterd in de authentieke kookboeken die eeuwenlang de smaak van onze voorouders bepaalden. Zo bereidt ze met culinaire meesters als Apicius en La Varenne octopus op Romeinse wijze of kalkoen met framboos. Ze waagt zich aan het recept 'lam in spijkerschrijf' uit het oudste kookboek ter wereld, roert mee met de Spaanse inquisitie en kijkt in de potten van de Franse bourgeoisie.
Smaak! Is een compilatie van 's werelds belangrijkste kookboeken die nog lang zal nasmaken. Geschiedenis was nog nooit zo lekker.
ANNELIES VAN WITTENBERGHE is historica met een culinaire passie. Ze geeft talloze workshops en lezingen voor scholen, verenigingen en musea over de geschiedenis van eetgewoontes en smaken.
In het kort
Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel! Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten is een verrassende kookatlas die ons smakenpalet va...
Specificaties
Auteur
Annelies Wittenberghe
Uitgever
Standaard Uitgeverij - Algemeen
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
240
Ondertitel
een geschiedenis in 120 recepten
Formaat
Paperback
Publicatiedatum
15 maart 2016
ISBN
9789059087057
Wij helpen je graag!
Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.
Misschien vind je deze boeken ook leuk...
Leuk om te lezen naast "SMAAK!"