In het kort

Auteur: Farokh Talati
Taal: Nederlands
Pagina's: 368
Publicatiedatum: 13 oktober 2022

Samenvatting

De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken waarmee Talati is grootgebracht. Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht met linzen en groenten als aubergines, spinazie en pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten als gebakken ei op spicy tomaten of op ‘rijst van gisteren’. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk & korianderchutney. Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken: rammenas met komkommer & granaatappel of van wortel, maïs & paneer. Maak je eigen specerijenmengsels als sambhal masala of ghee, yogurt en paneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek in handen waarin je ontdekt dat de deze keuken zich wezenlijk onderscheidt van de Indiase.

In het kort

De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een ri...

Specificaties

Auteur
Farokh Talati
Uitgever
Good Cook B.V.
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
368
Ondertitel
authentieke recepten vanuit Perzië tot naar Bombay
Formaat
Hardcover
Publicatiedatum
13 oktober 2022
ISBN
9789461432858

Wij helpen je graag!

Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Misschien vind je deze boeken ook leuk...

Leuk om te lezen naast "Parsi"

Asian Soul Food - Van Brooklyn tot Bali

Asian Soul Food - Van Brooklyn tot Bali

Mas Putten
€ 23,99