In het kort

Auteur: Manon Henzen
Taal: Nederlands
Pagina's: 80
Publicatiedatum: 17 april 2018

Samenvatting

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien. De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.

In het kort

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die...

Specificaties

Auteur
Manon Henzen
Uitgever
NBC - Het Zwarte Schaap
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
80
Formaat
Paperback
Publicatiedatum
17 april 2018
ISBN
9789082347579

Wij helpen je graag!

Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Misschien vind je deze boeken ook leuk...

Leuk om te lezen naast "Kookboek van de Gouden Eeuw"

In de keuken van het Spaanse dorp Polopos

In de keuken van het Spaanse dorp Polopo...

Wijnand Boon
€ 27,50
Recepten van de meest geliefde oma van Italië

Recepten van de meest geliefde oma van I...

Silvana Bini
€ 22,50