In het kort

Taal: Nederlands
Pagina's: 80
Publicatiedatum: 30 januari 2015

Samenvatting

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Friese gerechten en lekkernijen als drabbelkoeken, snorrepotsje en suikerbrood. In Friese pot worden de Friese keukengeheimen prijsgegeven.

In het kort

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland...

Specificaties

Uitgever
Lantaarn Publishers
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
80
Ondertitel
van sipelsop en snorrepotsje
Formaat
Hardcover
Publicatiedatum
30 januari 2015
ISBN
9789461884596

Wij helpen je graag!

Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Misschien vind je deze boeken ook leuk...

Leuk om te lezen naast "Friese pot"