Laden...
In het kort
Taal: Nederlands
Pagina's: 80
Publicatiedatum: 30 januari 2015
Samenvatting
De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling
veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en
landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse
keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn
eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in
vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven
in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.
Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in
meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg
van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en
bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie
iets verschillen, soms zelfs plaatselijk.
In dit boek staat een alfabetische selectie van Friese
gerechten en lekkernijen als drabbelkoeken, snorrepotsje
en suikerbrood. In Friese pot worden de Friese keukengeheimen
prijsgegeven.
In het kort
De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland...
Specificaties
Uitgever
Lantaarn Publishers
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
80
Ondertitel
van sipelsop en snorrepotsje
Formaat
Hardcover
Publicatiedatum
30 januari 2015
ISBN
9789461884596
Wij helpen je graag!
Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.
Misschien vind je deze boeken ook leuk...
Leuk om te lezen naast "Friese pot"