In het kort

Auteur: Jacques Meerman
Taal: Nederlands
Pagina's: 240
Publicatiedatum: 13 mei 2022

Samenvatting

Eetgenot is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar is ook een geliefd doelwit in de huidige samenleving. Wetenschappers, vegans, fabrikanten, artsen, politici, supermarkten, influencers… Ze buitelen over elkaar heen met redenen om niet te genieten van het vele voedsel om ons heen. Intussen nadert een wereldwijde klimaatramp, waardoor we op voedselgebied een nieuwe weg zullen moeten vinden. Dat gaat beter als er iets te genieten valt. Jacques Meerman laat zien op welke manieren dit kan en beschrijft talloze voorbeelden uit vroegere en andere culturen. Eetgenot is daarmee een hoopvol en opgewekt boek. Jacques Meerman schrijft, blogt en vertaalt over eten in het algemeen en over de geschiedenis daarvan. Hij werd onder andere bekend met zijn Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken en zijn Mediterraneo.

In het kort

Eetgenot is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar is ook een geliefd doelwit in de huidige samenleving. Wetenschappers, vegans, fabrikanten, artsen, politici, supermarkten, influencers… Ze b...

Specificaties

Auteur
Jacques Meerman
Uitgever
20 Leafdesdichten BV Bornmeer
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
240
Ondertitel
Over voedselproductie en lekker eten
Formaat
Paperback
Publicatiedatum
13 mei 2022
ISBN
9789056158989

Wij helpen je graag!

Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Misschien vind je deze boeken ook leuk...

Leuk om te lezen naast "Eetgenot"

Scheepshistorie 36

Scheepshistorie 36

€ 27,99