Laden...
In het kort
Samenvatting
Snoek met ansjovisboter, een kwart geroosterd schaap, warme salade van asperges, beignets en gesuikerde citroenschil, dit waren enkele van de gerechten die Johann Sebastian kreeg voorgezet tijdens een feestelijk diner in 1716. Dat was weleens anders geweest, want in zijn jeugd moest hij het af en toe doen met een maaltje viskoppen. Bach hield van lekker en veel eten en drinken. Ter ere van zijn tweede huwelijk besteedde hij een jaarsalaris aan Rijnwijn. Mogelijk heeft die onmatigheid zelfs zijn voortijdig einde veroorzaakt. Reden genoeg om de componist te eren met een kookboek!
Govert Jan Bach is gespecialiseerd in het leven en de werken van de componist Johann Sebastian Bach en auteur van De Grote Bach Atlas. Karen Groeneveld is kookboekenmaker en heeft diverse culinairhistorische publicaties op haar naam.
In het kort
Snoek met ansjovisboter, een kwart geroosterd schaap, warme salade van asperges, beignets en gesuikerde citroenschil, dit waren enkele van de gerechten die Johann Sebastian kreeg voorgezet tijdens een...
Specificaties
Auteur
Govert Jan Bach
Uitgever
NBC - Het Zwarte Schaap
Taal
Nederlands
Aantal pagina's
96
Ondertitel
Op culinaire reis in de barok
Formaat
Hardcover
Publicatiedatum
15 oktober 2021
ISBN
9789492821188
Wij helpen je graag!
Kom je er niet direct uit? Wij helpen je graag met al jouw vragen.
Misschien vind je deze boeken ook leuk...
Leuk om te lezen naast "Aan tafel met Johann Sebastian Bach"